Uavhengige undersøkende journalister

Å jobbe i Norpublica

– samarbeid på tvers

Vi har , i løpet av de fire årene vi har eksistert, utviklet en arbeidsmåte som gjør at vi kan samarbeide på tvers av geografisk avstand. Uansett hvor vi befinner oss i verden kan vi møtes på nett, snakke sammen, skrive sammen – kort sagt: jobbe sammen.

Avstand ingen hindring

Det er ikke lengre noe problem å jobbe sammen om prosjekter enten vi sitter i Bergen, Rognan, Skien eller Malmø. Med våre tekniske løsninger, møtestruktur og prosjektledelse, kan vi jobbe fram store og arbeidskrevende journalistiske saker som vi ikke ville klart å få til da vi var alene.

Eksempler på vårt arbeid

Datagruppa ,ved Ingeborg, Lasse, Gjermund og Per Wilhelm lager datasett og spørringer, og analyser som legger grunnlaget for alt fra enkle statistikksaker til komplekse graveprosjekter.

Laila og Kjersti analyserte innsigelsessaker og skrev om «Miljøets elendige rettsvern» i Aftenposten innsikt.

Christine får støtte og prosjektledelse gjennom fellesskapet slik at hun klarer å gjennomføre sitt bokprosjekt om Nordlandsbanen.

Ingeborg og Audun legger datagrunnlaget for å kartlegge verv og bindinger, inntekt, bosted og tilhørighet til alle kommune- og fylkestingsvalgte, og nå de som stiller til stortingsvalget.

Dette er bare noen få av mange journalistiske prosjekter som er fullført eller pågår i frilanskollektivet Norpublica.

Samarbeid med andre

I tillegg jobber vi med prosjekter sammen med flere avisredaksjoner rundt i landet. Tønsberg blad fikk hjelp til å strukturere tusentalls av gamle politidokumenter.

Laagendalsposten samarbeider blant annet med Norpublica om å kartlegge kommunenes hytteavfall.

Porten.no samarbeidet med oss for å finne ut hvor det er blitt av sogningen i det nye Vestland fylke.

Høsten 2020 skal vi i samarbeid med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) arrangere et seminar som skal ta for seg hvordan en finner sakene i dataene – heller enn å finne data til sakene en arbeider med, slik man vanligvis gjør.

Vi har også innledet samtaler med andre internasjonale journalistfellesskap.

Vi var gode hver for oss, men vi er enda bedre sammen!

Norpublicamagasinet

Les saker vi har jobbet med i vårt magasin.