Uavhengige undersøkende journalister

Støtte fra bedrifter og organisasjoner

Denne siden er ment for bedrifter og organisasjoner som ønsker å støtte vårt arbeid.
Er du privatperson, trykk her: Støtt oss

Uavhengig undersøkende journalistikk er en forutsetning for demokratiet og ytringsfrihet en grunnleggende rettighet for journalistikken.

Vi trenger støtten

Undersøkende journalistikk er arbeidskrevende. Vi er derfor helt avhengig av støtte fra deg, i tillegg til støtte vi får fra organisasjoner som Fritt Ord.

Du kan støtte oss gjennom et månedlig bidrag. Du kan òg støtte ett av våre journalistiske prosjekt.   

Vårt løfte til deg

Norpublica forplikter seg til å bruke midlene til journalistisk produksjon – på en redelig måte. Vårt mål er å undersøke alt – for å finne sannheten. Din støtte blir satt i et gravefond, som skal brukes til å gi våre journalister mulighet til å grave, også før vi har publisert sakene.

Åpenhet

Vi gjør deg oppmerksom på at vi er helt åpne med hvem vi mottar støtte fra. Vi publiserer det ikke, men vi viser det til de redaktører som ønsker å vite dette. Vi vil ikke nekte disse å publisere hvem som har bidratt med støtte.

Vi vil ikke

All støtte vil være å anse som altruistisk – det vil si at vi ikke vil godta at det skal hefte noen bindinger ved støtten eller at du med din støtta skal ha noen form for redaksjonelle påvirkning. 

  • Vi vil ikke ta imot anonym støtte.
  • Vi vil ikke ta imot støtte fra mennesker, organisasjoner og selskaper som vi oppfatter som rasistiske eller diskriminerende i noen form, antidemokratiske og som motarbeider ytringsfriheten.
  • Vi vil ikke ta imot støtte fra firmaer som bidrar til å ødelegge miljøet på jorda.

Folkefinansiering

Vi har stor tro på at folkefinansiering av undersøkende journalistikk vil være et viktig bidrag for at vi kan utøve vårt samfunnsoppdrag – òg husk: det er bekker små, som danner ei stor å.

Ellers viser vi til vårt etikkgrunnlagVær varsom-plakaten, og Redaktørplakaten som Norpublica forplikter seg til å arbeide etter.

Innsyn er avgjørende for journalistisk arbeid med å avsløre korrupsjon og maktmisbruk.

Dette får vi til med din hjelp

Støtta vi får inn, skal gå til journalistiske saker. 
Her kommer vi til å vise hva de går til. 

Vi kommer òg til publisere det på Facebook, Instagram og Twitter. 

Fyll ut støtteskjema