Er nabolaget ditt «hot», eller «not»?

Kjører du forbi en sliten nærbutikk med igjen-spikrede vinduer, er det lett å tro at forfallet gjelder resten av området.  

Logikken funker også andre veien: Er det folksomt (og kanskje mistenkelig varmt i vannet?) på det lokale badelandet, er det jo åpenbart at det bor mange barnefamilier i nærheten. Eller? 

Ikke nødvendigvis. 

Drøssevis av saker 

For å finne ut mer om hvordan det egentlig står til med nabolaget eller lokalsamfunnet, kan vi ty til befolkningsstatistikk. I kartet nedenfor ser du befolkningsutviklingen i de ulike grunnkretsene i Fredrikstad de siste ti årene: 

Vanligvis blir begrepet «grunnkrets» bare slått av «fylkeskommune» når det kommer til å kjede leserne. I kartet ser vi at det ikke alltid må være slik, for her ligger et skred av gode lokalsaker: 

Langøya har innbyggertallet doblet seg. Har boligprisene også eksplodert? Eller hva har gjort Lunde, med en befolkningsvekst på 121 prosent, så populært?  

Nøkleby Nord, som består av to – 2 innbyggere, er en egen grunnkrets. Hvorfor? Knøttlille Buskogen har mest folk per kvadratmeter. Føler innbyggerne at nabolaget er «trangt». 

Er du redaktør og vil ha et lignende kart for din kommune? Ta kontakt med Norpublica, så leverer vi – kjapt. 

Andre nyheter om Norpublica