Å forbedre et stykke av verden

Barbro og Tore er selvforsynte med økologiske grønnsaker.

Det har de nærmest vært i 40 år, også mens de tre barna vokste opp. Barbro Raen Thomassen er kunstner og proff hageentusiast. Tore Thomassen er visesanger, entertainer og flink praktisk. Å dyrke mat ser Barbro på som en del av arbeidet sitt, det er bra for økonomien og helsa.

     «I økologisk tankegang er det jorda som dyrkes, stelles og forbedres – mer enn det som plantes og sås i den. Gjødsling og jordbearbeidelse gjøres nettopp med det formål å gi jordorganismene best mulig leveforhold. Når bare jordsmonnet er sunt og balansert, kan nesten alt vokse og gro.»

     Sitatet er hentet fra Barbros bok Som liljene på marken. Om å leve enklere.

     I fjor kom hun også med boka Jord og himmel om du vil. Boka følger kjøkkenhagen gjennom årets tolv måneder.

     Pust kaffebar på Majorstua i Oslo kommer med boka Pusterom, der Barbros hage er med. De håper på lansering til høsten. Boka vil bli solgt i kaféen og gjennom deres nettbutikk, se www.pustkaffebar.no.

     Barbro kommer til å delta med et verk på Høstutstilling 2020 i Oslo fra 19. september til 25. oktober. Se www.raenthomassen.no