Et land med mange fjell trenger mange tunneler. Det norske jernbanenettet har 728 av dem..

Når man skriver om jernbanen, kommer man ikke unna temaet tunneler. Jeg har lært meg navnene på mange av dem. Flest er det på sørlandsbanen – eller Sørtoget – som det visstnok skal hete nå, med 190 stykker. Nordlandsbanen er på 2. plass med 156, mens Bergensbanen har 143. Disse tre strekningene har alene nesten 70% av alle jernbanetunnelene i Norge.

De lengste jernbanetunnelene finner vi på Østlandet. Den omstridte Romeriksporten, som strekker seg fra Oslo til Lillestrøm har i mange år vært lengst, med sine 14 580 meter. Men snart blir den skjøvet ned fra tronen. På Follobanen, mellom Oslo og Ski, bygges det en tunnel på hele 19 kilometer, Blixtunnelen, som skal stå ferdig neste år. Den foreløpige andre- og tredjeplassen på listen er Holmestrandsporten på 12 kilometer og Lieråsen med sine ti.

Nordlandsbanen hadde lenge to tunneler blant de 25 lengste i Norge, men med all byggingen har både Medjå (2549 m) og Svarthammarn (2075 m) blitt skjøvet ut av lista. Mine favoritter er uansett ikke de lengste eller de tøffeste, men heller tunnelene med de rareste historiene og de fineste navnene; Somanvika (1365 m), Kjemånasen (595 m), Tostenlia (330 m) og Varghøla (305 m).