Foto: Kjersti Veel Krauss

De forbudte følelsene

Det er en kald, grå og mørk novemberdag for snart ett og et halvt år siden. Iben Carøe René Hansen og mannen hennes Alexis er nettopp kommet til Telemark Sykehus til det de tror skal bli en rimelig normal fødsel. Deres andre sønn skal snart bli født med planlagt igangsettelse.

De vet at det vil bli en litt tøffere opplevelse denne gang. Babyen deres har dårlig tilførsel av mat og blod gjennom navlestrengen, og de trenger å få ham ut før tiden. Legene og jordmødrene har også nettopp informert dem om at de kommer til å måtte ta med gutten direkte til nyfødtintensiven etter fødselen. De vil dermed ikke få holde babyen med en gang. Alt dette er de forberedt på.

– Da han var ute, forsvant pleierne med ham som forventet, men jeg fikk ikke ut morkaken og ble lagt i narkose for å operere den ut. Mens jeg lå i narkose, skjedde det mye, forteller Iben.

Les resten av saken i Sykepleien

Pasient- og brukerombudet i Telemark fikk 475 henvendelser om slett oppførsel i 2015. Les hva sykehuset, fylkesmannen og pasientombudet i Telemark sa om behandlingen som Iben ble utsatt for her.

Foto: Kjersti Veel Krauss

Les også