Gørild Ramsåsen (til venstre), Katrine Hjerpaasen og Geir Magne Bjørge er kjempeglade over at Telemark distribusjon trakk oppsigelsene. Foto: Audun Hasvik

Avisbudene jublet og gråt

Telemark distribusjon AS trakk oppsigelsene og tre oppsagte avisbud beholder jobben.

Telemark distribusjon AS trakk oppsigelsene og tre oppsagte avisbud beholder jobben.
Jubelen brøt løs da de tre avisbudene i Telemark distribusjon vant fram og får beholde jobben.

Transportarbeiderforbundet tok saken, og bedriften trakk tilbake oppsigelsene av de tre budene etter en kort rettsmekling. Da kunne K-budene (reservebud) Gørild Ramsåsen, Katrine Hjerpaasen og Geir Magne Bjørge slippe jubelen løs.

LO-advokat Hilde Anghus, som førte saka for de tre oppsagte avisbuda er godt fornøyd med at avisdistributøren trakk oppsigelsene under rettsmeklinga i forrige uke.

Tok sin tid

LO-advokaten sier i en kommentar at hun tror bedriftens advokat skjønte at de hadde en svært dårlig sak.

– Det var flere punkter, blant anna i arbeidsmiljøloven som ikke var fulgt, forteller Anghus, som undres seg hvorfor bedriften og MBL (Mediebedriftenes landsforening) ikke trakk oppsigelsene tidligere.

– Det hadde sparte de tre avisbudene for unødvendig psykiske belastning, sier advokaten.

LO-støtte

De tre er sikre på at uten LO-medlemskap hadde de ikke hatt noen jobb i dag.

– Hadde vi ikke vært LO-organiserte, er jeg helt sikker på at vi hadde mista jobbene våre, sier Katrine Hjerpaasen, og legger til en stor takk til advokaten.

– Hilde var utrolig flink, du skulle bare hørt, sier Katrine og får bekreftende støtte av Gørild og Geir Magne.

Hvorfor det måtte gå måneder før bedriften trakk oppsigelsen, har de ingen gode svar på.

– Vi har jo hatt mer enn nok å gjøre i hele denne perioden. Det beviser vel egentlig at vi ikke burde vært oppsagt, sier Gørild.

– Et ok resultat

Daglig leder i Telemark Distribusjon, Geir Ravn Aasoldsen, ønsker ikke å kommentere saka utover at det er resultat av rettsmeklingen og at det er en ok løsning for selskapet. Men på spørsmål om selskapet har planer om nye bemanningsreduksjoner med det første, svarer Aasoldsen at det arbeidet pågår kontinuerlig.

– Vil dere da følge ansiennitetsprinsippet?

– Slik jeg føler det; har vi en god dialog med klubben og vi kommer til følge de lover som gjelder for arbeidslivet, sier han.

Hvorfor Telemark Distribusjon ikke trakk oppsigelsene tidligere, for dermed å kunne spart de tre avisbuda for den psykiske belastninga, vil han derimot ikke svare på.

– Jeg har ikke flere kommentarer i saken utover det jeg allerede har sagt, at det er et ok resultat for oss, sier Geir Ravn Aasoldsen.

Blir tema

Du kan lese mer om saka i papirutgava. Der er det også et intervju med lederen for bransjerådet for avisbud, Rune Kristiansen, som mener at det vil komme flere lignende saker i tida som kommer. Dette vil også være tema på Avisbudkonferansen på Sørmarka 13. til 15. november.

Denne saka blei første gang publisert i Fri Fagbevegelse 30.10.2015